Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne udka z kurczaka w sosie pomidorowym
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1632
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1632
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
Cebulę kroimy w piórka, czosnek w płatki (można tez go rozdusić). W głebokiej patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy na niej cebulę z czosnkiem. Następnie dodajemy udka z kurczaka,chwilę obsmażamy z kazdej strony a następnie polewamy białym winem i dodajemy wszystkie przyprawy, orzeszki i pomidory. Dusimy ok 40 minut. 5 minut przed końcem dodajemy oliwki. Udka w takiej postaci mozna podawac z ziemniakami opiekanymi i surówką.