Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sam raz na jeden kęs! Lekko i smacznie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 70
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 261
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 70
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1121
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 261
Składniki
Do mięsa mielonego dałam startą cebulę, czosnek, przyprawy, zieleninę sól i chili, bułkę i jajko. Soli powinno być 1 łyżeczka na każde pół litra zawartości. Wyrobiłam masę i odstawiłam do stężenia.
Kalafiora podzieliłam na różyczki, wytłuściłam go oliwą i przykleiłam mięso mielone u podstawy- tworząc kulkę. Potem w trakcie smażenia posoliłam samego kalafiora. Zostało mi jeszcze trochę kalafiora więc obsypałam go przyprawą curry. Wszystko dałam na wytłuszczony ruszt. Grillowałam na średnim ogniu co najmniej 15-20 minut.
Smacznego :)