Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kulebiaki drożdżowo kruche z kapustą i grzybami
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2032
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 171
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 138
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2032
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7231
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 171
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 138
Składniki
Drożdże połączyć z cukrem i mlekiem. Odstawić. Z pozostałych składników (mąki, jajek, łyżeczka soli, śmietana, masło )zarobić ciasto, dodając rozpuszczone drożdże. Ciasto dobrze wyrobić - ma być luźne jak na pierogi.
Kroimy kapustę i przerzucamy do garnka. Dolewamy wody i gotujemy. Kroimy grzyby, gotujemy. Dodaje grzyby do kapusty. Odciskam i jeszcze chwilę gotuje by odparować farsz z wody.
Wałkuje ciasto i wycinam prostokąt. Wykładam kapustę i zwijam ciasto. Kroje na mniejsze kulebiaki.
Piekę w 180 C na ok 20 minut.