Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami idealne do czerwonego barszczyku.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Mąką przesiać i posiekać z margaryną. Zrobić dołek i dodać drożdże roztarte z cukrem , jajka całe i żółtka, sól oraz śmietanę. Zagnieść ciasto do uzyskania jednolitej konsystencji.
Farsz: Kapustę ugotować, odcedzić i wycisnąć. Pieczarki umyć i podsmażyć na oliwie z pokrojoną w kostkę cebulką. Kapustę posiekać i połączyć z podsmażonymi pieczarkami i przyprawami.
Ciasto rozwałkować na grubość około centymetra grubości. Powycinać kwadraty , położyć farsz.
Zwinąć .
Układać na blasze, wierzch posmarować jajkiem i piec około 30 minut.
Kulebiaki możemy zrobić z dowolnym farszem. Ostatnio wypróbowałam na słodko z białym serem. Wierzch posypałam dodatkowo cukrem. To taka wersja mini drożdżówek.