Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kruche ciasto z nadzieniem z tuńczyka i oliwek, w sam raz do przegryzienia w chwili małego głodu ;) Wychodzi ok 10 sztuk.
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14340
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14340
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Składniki
Ciasto: mąkę i margarynę posiekać nożem aż się połączą. Dodać jajka, śmietanę i wodę i delikatnie mieszać nożem aż się połączą. Zagnieść rękami kulę z ciasta. Wstawić do lodówki na 0,5 - 1 godz.
Nadzienie: Cebulę pokroić w półksiężyce i podsmażyć na maśle. Następnie wymieszać z odsączonym tuńczykiem i pokrojonymi w połówki/ćwiartki oliwkami. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć ciasto z lodówki i rozwałkować na cienki placek - ok 0,5 cm. Pokroić w kwadraty i na każdy nałożyć nadzienie. Złożyć po przekątnej na kształt trójkąta.
Piec w 190 stopniach ok 20 min - w zależności od opcji, ale chodzi o to żeby się lekko zarumieniły. Po wyjęciu posypać ostrą papryką.