Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne krewetki w sosie śmietanowym
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 223
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 521
Składniki
Na oliwie lekko dusicie czosnek, imbir i siekane chili. Dorzucacie świeże lub rozmrożone krewetki i mieszacie by przyprawy lekko je “oblepiły”. Po kilku chwilach dolewacie wino i dusicie krewetki. Po kolejnych 5 minutach dodajcie śmietanę, pamiętając by ją zahartować gorącym sosem. Po kolejnych kilku minutach potrawa jest gotowa. Podając posypcie wszystko natką pietruszki i świeżo mielonym pieprzem. Podawajcie z pieczywem które można maczać w sosie