Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca zupa idealnie nadająca się na przystawkę przed daniem głównym.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 33
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1056
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 153
Składniki
Suszone grzyby płuczemy i namaczamy przez godzinę. Następnie gotujemy do miękkości w małej ilości wody. Na dużych oczkach na tarce ścieramy marchewkę, korzeń pietruszki, a pora kroimy w małe paseczki.
Z grzybowego wywaru wyjmujemy ugotowane grzyby. Dolewamy wody i wrzucamy wcześniej przygotowane jarzyny. Dodajemy kostkę bulionową i gotujemy. Grzyby kroimy w mniejsze kawałki i podsmażamy na maśle wraz z cebulką, następnie dodajemy do gotującej się zupy. Gdy wszystkie składniki są już odpowiednio miękkie, miksujemy blenderem na jednolitą masę.
Na koniec dodajemy śmietanę, świeżą natkę pietruszki i przyprawiamy. Najlepiej podawać z małymi grzaneczkami. Smacznego:)