Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna. Intensywny smak cebuli i czsnku. Zupa dla miłośników cebulki
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 25
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 12
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 57
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 25
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 12
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 57
Składniki
Cebulę, czosnek, ziemniaki obierz. Cebulę pokrój w paski, a czosnek zgnieć nożem kuchennym i drobno posiekaj.
Połowę oliwy rozgrzej w rondlu, dodaj pokrojoną cebulę i duś ją na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, by się nie przypaliła. Cebula powinna się szklić. Przypraw od razu solą i pieprzem. Dodaj czosnek i duś jeszcze przez około minutę. Następnie wlej wino i dobrze wszystko wymieszaj. Gotuj jeszcze do zredukowania się wina o połowę. Dodaj bulion i pokrojonego ziemniaka. Gotuj zupę na wolnym ogniu (pod przykryciem) przez kolejne 30 minut, aż ziemniaki będą bardzo miękkie. Dopraw zupę do smaku świeżo zmielonym pieprzem i ewentualnie solą. Wlej śmietankę i zmiksuj na puszysty krem.
Bagietkę przekrój na kromki i grilluj w piekarniku. Wlej zupę do miseczek, polej lekko oliwą, a obok połóż chrupiące, zrumienione bagietki.