Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zabierzemy Was w podróż smaków z prostym, ale niezwykle aromatycznym przepisem na krążki cebulowe. Te chrupiące pierścienie to nie tylko pyszna przekąska, ale także doskonały dodatek do wielu dań. Zanurzmy się wspólnie w aromatyczny świat kuchennych eksperymentów i odkryjmy, jak stworzyć te pyszne, chrupiące pierścienie cebuli, które podbiją Wasze podniebienia.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 286
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 14
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 52
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 286
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1712
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 125
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w plastry o grubości około 0,5 cm. Następnie plastry rozdzielamy, tworząc krążki cebulowe. Małe krążki odkładamy i wykorzystujemy do innego dania. Do miski wsypujemy mąkę pszenną oraz proszek do pieczenia, dodajemy mąkę kukurydzianą, mleko oraz jajko. Całość doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i bardzo dokładnie mieszamy, ciasto powinno być dość gęste, konsystencji gęstej śmietany. Każdy krążek cebuli zanurzamy w cieście a następnie smażymy na patelni lub w dużym garnku ze sporą ilością dobrze rozgrzanego oleju na złoto brązowy kolor, z obu stron. Krążki cebulowe smażymy partiami. Usmażone krążki wyjmujemy z oleju i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.