Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robię je mężowi kiedy ogląda ważne mecze piłkarskie.
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 264
Nie masz pomysłu na przygotowanie dania na święta, oto przepis dla Ciebie. So...
Odsłon: 1399
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6473
Surówka "Wiosenka" to lekka, świeża i kolorowa kompozycja, idealna jako dodat...
Odsłon: 212
Składniki
Do wysokiego naczynia wlać wodę gazowaną z mlekiem, wbić całe jajko, dodać sól , paprykę i olej. Następnie całość miksować dosypując stopniowo mąkę. Ciasto na naleśniki powinno mieć konsystencję słodkiej śmietany. Tak przygotowane - odstawiamy na godzinę by gluten zawarty w mące nabrał siły.
Cebulę obieramy i kroimy w 1/2 cm krążki. Delikatnie je rodzielamy. Każdy krążek panierujemy najpierw w mące, następnie w cieście naleśnikowym a na końcu w tartej bułce. Wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy z sosem czosnkowym na bazie majonezu i naturalnego jogurtu.