Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonałe do pochrupania, gdy wpadną do nas znajomi lub do oglądania filmu.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 700
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 429
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 762
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 121
Składniki
W misce mieszamy mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą oraz przyprawy. Dodajemy do tego ser oraz ugotowane ziemniaki starte na tarce o grubych oczkach, jajko i śmietanę. Całość zagniatamy na gładkie ciasto i odstawiamy na ok. 1 h do lodówki.
Ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i każdą część rozwałkowujemy. Wykrawamy krakersy o dowolnym kształcie. Układamy je na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15-20 minut w temp. 180 stopni.