Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i kruchutkie, domowe krakersy serowe. Fantastyczna przekąska na każda okazje. Idealne jako dodatek do deski serów lub do schrupania z dodatkiem hummusu. Trudno się od nich oderwać.
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 56
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 403
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 173
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 185
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 56
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 340
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 403
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 85
Składniki
Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto. Gotowe ciasto zawinąć w folie spożywczą i odłożyć do lodówki na 30 minut. Kiedy ciasto się schłodzi wyjąc je z lodówki i podzielić na dwie części.
Każdą z części rozwałkować na okrągły placek i za pomocą np.: słomki do picia i nakrętki od małej butelki wyciąć kółka o różnej wielkości, tak aby uzyskać wygląd plastra sera . Patrz film.
Następnie każdy z placków podzielić, za pomocą noża lub kola do krojenia pizzy, na osiem części. Każdy z kawałków ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej pergaminem.
Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. C przez około 15 minut. Funkcja piekarnika góra – dół. Upieczone krakersy wystudzić przed podaniem. Smacznego!