Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu. To pyszne i bardzo ekonomiczne danie do którego możemy dodać składniki którymi dysponujemy za każdym razem je modyfikując. Dzisiejsza moja propozycja to kotlety z dodatkiem kurczaka, sera żółtego, mozzarelli oraz cukinii, pieczarek i papryki. Przyprawa kebab-gyros bardzo je urozmaica, nadaje ciekawy smak i zapach. Idealne zarówno na obiad, podwieczorek czy kolację. Sprawdzą się również na domowej imprezie. Ja wykorzystałam makaron, który został mi z rosołu. Przygotowałam je w dwóch wersjach smażone i pieczone w piekarniku. Jedne i drugie wyszły pyszne i zniknęły błyskawicznie. Mi osobiście bardziej smakują pieczone w piekarniku.
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 899
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 89
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 158
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 116
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 899
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 370
Składniki
Fileta z kurczaka myjemy, osuszamy, posypujemy przyprawa do kebaba i polewamy oliwą, dokładnie mieszamy i zostawiamy w lodówce na około 1 godz, aby mięso przeszło przyprawami, ale nie jest to konieczne. Ugotowany makaron kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. Czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno siekamy. Cukinię i pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Papryki pokroić w drobna kostkę. Wszystkie składniki dokładnie razem wymieszać. Jeśli masa wydaje nam się za rzadka to dodać jeszcze trochę mąki ziemniaczanej, a jeśli za gęstą i to odrobinę mleka. Masa musi być zwarta, aby kotlety nam się nie rozwalały. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia nakładamy masę łyżką, forując placuszki. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do około 200-210° C przez około 10-15 min z każdej strony. Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Smacznego!