Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita przekąska.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 481
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 481
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 146
Składniki
Wykonanie nadzienia: Kalafior opłukać i ugotować, następnie odcedzić. Mąkę przyrumienić na patelni i rozprowadzić mlekiem. Następnie przyprawić do smaku, skropić sokiem z cytryny, zaciągnąć żółtkiem i wymieszać z kalafiorem. Upieczone koszyczki napełnić nadzieniem kalafiorowym, posypać posiekanym koperkiem i podawać na ciepło.
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Następnie wylepić ciastem foremki wysmarowane tłuszczem i upiec w piekarniku na złoto.