Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 148
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 188
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 148
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 188
Składniki
Jajka umyć,ugotować na twardo,ostudzić w zimnej wodzie,obrać,przekroić wzdłuż na połówki.
Wyjąć żółtka,rozetrzeć z masłem i z jednym z wymienionych składników nadzienia (wędlinę drobno posiekać,rybę obrać z ości i skórki itp.)
Białka lekko ściąć od wypukłej strony,by można było ułożyć je równo na plastrach pomidorów.
Zagłębienia po żółtku wypełnić nadzieniem.
Układać je na plastrach krojonych z umytych i obranych ze skórki pomidorów.
Polać majonezem,przybrać warzywami.