Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W imprezowym bufecie nie może zabraknąć koreczków. Teoretycznie ich przygotowanie nie jest trudne, jednak warto skomponować je w taki sposób, aby ich smaki dobrze się uzupełniały. Właśnie dlatego przygotowaliśmy dla was przepis na wyśmienite koreczki bankietowe. Aby przyspieszyć sobie pracę, poproś bliskich o pomoc, dzięki czemu uwiniecie się z ich zrobieniem w kilkanaście minut.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1718
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 240
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 110
Składniki
Bagietki pokrój na 40 kromek. Skrop oliwą z oliwek i wstaw do piekarnika, aby się lekko zrumieniły. Możesz również obsmażyć je na suchej patelni. Gdy będą chrupiące, natrzyj je czosnkiem.
Na każdej kromce rozsmaruj niedużą ilość pikantnej pasty z papryki. Możesz zastąpić ją hummusem paprykowym lub zastąpić ją domową pastą ze zmiksowanej, pieczonej papryki.
Na paście paprykowej ułóż kawałki sałaty.
Na sałacie ułóż po pół plasterka sera, które możesz porwać na mniejsze kawałki, aby zmieściły się na kanapeczkach.
Zarówno szynkę jak i salami zwiń w ruloniki. Na każdym ruloniku ułóż plasterek bazylii oraz pomidorka koktajlowego. Aby koreczki bankietowe były stabilne wbij w nie wykałaczki. Możesz podawać je natychmiast lub przygotować z wyprzedzeniem i przechowywać w chłodnym miejscu.