Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiełbaski /lub parówki/ w cieście francuskim to znana przekąska ale po mojemu tzn. w nieco pikantniejszej wersji: z dodatkiem przyprawy do grilla lub gyrosa. Pysznie smakują zarówno na ciepło jak i zimno.
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 58
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 281
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 85
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 173
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 58
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 281
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 85
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 173
Składniki
Gotowe ciasto francuskie kroimy na cienkie paski.Cienkie kiełbaski lub parówki /bez foliowych osłonek/ smarujemy cienko olejem a następnie obtaczamy w przyprawie gyros lub do grilla. Tak przygotowane kiełbaski owijamy paskami ciasta francuskiego - tak by paseczki nachodziły na siebie. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozmąconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Zapiekamy przez ok. 15 min.