Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska, np. do piwa lub podwieczorek albo kolacja. Dużą zaletą jest to, że można dodac do niego ulubione dodatki. Nam smakuje najbardziej z czerwoną papryką, smażoną cebulką, szynką i żółtym serem
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 350
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 55
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 350
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 55
Składniki
Cebulę należy drobno pokroić i przesmażyć do zrumienienia na oleju, przełożyć do miseczki. Na tym samym oleju przesmażyć kilka minut paprykę pokrojoną w kostkę. Ser i szynkę pokroić w kostkę. Jajka zmiksować z przyprawami do uzyskania puszystej masy, wlewać strumieniem oliwę, nadal miksując. Wsypać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, krótko miksować (do połączenia składników). Dodać pozostałe dodatki, wymieszać łyżką. Formę keksową wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłozyć do niej ciasto, wyrównać. Piec w temp. 190 stopni ok. 45 min. (do suchego patyczka). My zajadaliśmy z pomidorami, dobrze też smakuje z ketchupem. Smacznego :-)