Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
1 porcja: 488 kcal .
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 47
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 99
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 47
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 99
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 333
Składniki
1Cebulę obierz, posiekaj. Dodaj do mięsa, dosyp kminek, wbij jajko. Dodaj sól i pieprz do smaku i wyrób masę. Odstaw na kilka godzin do lodówki, aby składniki "się przegryzły". 2Ze schłodzonej masy wilgotnymi dłońmi formuj małe wałeczki długości około 8 cm. i mniej więcej 2,5 cm grubości. 3Dobrze rozgrzej grill (lub elektryczny ruszt) i upiecz kebabczety na złotobrązowy kolor (ok. 10-12 minut). Podawaj z frytkami i surówką z kwaszonej kapusty lub ogórkami konserwowymi.