Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śledzie, jako przekąska na karnawałowe dni jak również różne imprezy.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 164
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 218
Składniki
1. Śledzie obieramy ze skórki, odcinamy płetwy i kroimy na mniejsze kawałki. Układamy w naczyniu, które ma przykrywkę.
2. Robimy zalewę, wlewamy do garnka wodę, ocet, wsypujemy sól, cukier, dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie i gotujemy 10 minut od zagotowania. Następnie studzimy zalewę i zalewamy nią śledzie, tak żeby były przykryte.
3. Po 3 dniach zalewę odlewamy a śledzie zalewamy olejem. Śledzie stoją długo około miesiąca i można je podawać dowolnie z ogórkiem, sosem tatarskim itp. 4. Smacznego.