Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na mini kanapki idealne na karnawałową imprezę, śniadanie czy kolację. Cztery warianty smakowe wśród których, każdy znajdzie coś dla siebie. Takie mini kanapki to zawsze strzał w 10. Znikają w ekspresowym tempie :)
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 229
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 105
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 119
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 806
Składniki
Bułkę paryską pokroić na 16 kawałków. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać do oliwy. Kanapki wysmarować oliwą za pomocą pędzelka i podpiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do zarumienienia.
Kanapki z camembertem, śliwką i szynką szwarcwaldzką: Na kanpakach ułożyć ser, po poł plasterka szynki, śliwkę, rukolę i podprażone na suchej patelni orzechy. Polać kremem balsamiczny.
Kanapki z salami, pieczarkami i mozzarellą: Kanapki posypać mozzarellą i podpiec przez minutę, aż ser się rozpuści. Pieczarki pokroić na cienkie plasterki i podsmażyć na rumiano na mocnym gazie na maśle i oleju. Doprawić solą i pieprzem. Wystudzić. Ułożyć na kanapce. Dwa plastry salami ułożyć tak, aby jeden nachodził na drugi, złożyć na poł i zwinąć w kwiatka. Ułożyć na kanapkach. Posypać szczypiorkiem.
Kanapki z pesto z rukoli, fetą i pomidorkami: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki pesto zblendować. Na kanapkach ułożyć fetę i rozgnieść ją widelcem. Na fetę dać szpinak, pesto, rukolę i połówki pomidorków koktajlowych.
Kanapki z pstrągiem łososiowym, serkiem i oliwkami: Kanapki posmarować serkiem, ułożyć sałatę, kawałki pstrąga, pokrojone suszone pomidory, oliwki. Posypać szczypiorkiem i koperkiem.