Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabawna i kolorowa przekąska na drugie śniadanie.
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6575
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5499
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6575
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 142
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1209
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5499
Składniki
Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie. Kroimy w paski.
Cztery jajka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Przekładamy do miski. Dymkę ze szczypiorem opłukujemy i drobno siekamy. Łączymy z jajkami. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Kromki pieczywa podpiekamy. Dwa jajka kroimy w ćwiartki. Na kromkach układamy porcję sałatki jajecznej. Ozdabiamy ćwiartkami jajek, plasterkami parówek, paskami marchewki, ziarenkami pieprzu oraz natką pietruszki.