Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiący chleb tostowy, pachnący bekon, gorące jajko – kilka prostych składników na niezwykłą kanapkę. To genialny pomysł na smaczne i pożywne śniadanie. Taka kanapka nigdy mi się nie znudzi.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 193
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1934
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 354
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 91
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 193
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 1934
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 354
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 258
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 91
Składniki
Pomidor i cebulę pokroić w cienkie talarki. Plastry boczku umieścić na zimnej patelni, podpiec z dwóch stron, na średnim ogniu. Gdy boczek jest zrumieniony i chrupiący, wyjąć go z patelni. Na tej samej patelni usmażyć, z odrobiną soli, jajko sadzone - aż białko się zetnie, żółtko nadal będzie płynne. Następnie na patelni, dodając w razie potrzeby odrobinę masła, podpiec chleb na złoty kolor, z dwóch stron. Pierś z kurczaka pokroić w paseczki. Kilka liści sałaty zwinąć w rulon i posiekać w paseczki, przełożyć do miski, dodać majonez, doprawić do smaku, wymieszać. Złożyć kanapkę – chleb posmarować sałatą z majonezem, dodać pierś w kurczaka, posmarować musztardą, przykryć kawałkiem żółtego sera, boczkiem i przyłożyć chleb, lekko docisnąć. Na chlebie ponownie rozłożyć porcję sałaty z majonezem, platery pomidora, które posmarować musztardą, na to położyć jajko sadzone, cebulę i rukolę. Przykryć trzecią kanapką chleba. Kanapkę przebić wykałaczką, zjeść na ciepło.