Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Galaretka warzywna dla wegetarian.
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 17
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 14
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Wykonanie: Kalafior oczyścić i ugotować. Ugotować również jajka, obrać i pokroić w grubsze plastry. Żelatynę namoczyć w dwóch łyżkach zimnej wody i rozpuścić w gorącym rosole warzywnym z odrobiną soku z cytryny. Do wypłukanych miseczek wlać na dno trochę galarety, włożyć plastry jajka, obłożyć różyczkami kalafiora i groszkiem-ostudzić. Następnie układać warstwami jaja, groszek i resztę kalafiora. Zalać pozostałą galaretką warzywną, ostudzić w lodówce i podać na sałacie.