Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie nadaje się na przystawkę lub dodatek do obiadu.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 54
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 54
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy. Pieczarki kroimy na plasterki i smażymy. Szynkę siekamy. Ugotowany kalafior układamy w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem. Posypujemy szynką i pieczarkami. Doprawiamy solą i pieprzem. Polać przecierem pomidorowym. Na wierzch ułożyć kilka wiórków masła. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut.