Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalafior po grecku to doskonała propozycja dla tych, którzy szukają szybkich i smacznych rozwiązań. To danie będzie fantastyczną samodzielną przekąską, ale też sprawdzi się jako dodatek do dania obiadowego lub potraw z grilla. Dzięki swojej wszechstronności doskonale komponuje się ze świeżą bagietką, ryżem na sypko lub pieczoną rybą. Delikatna struktura kalafiora świetnie współgra z aromatem ziół i smakiem sosu pomidorowego, a dodatkowej kremowości doda odrobina tartego parmezanu.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Kalafior umyj, podziel na różyczki. W głębokiej patelni rozgrzej oliwę, wrzuć obraną i drobno posiekaną cebulę. Przesmażaj, aż stanie się błyszcząca. Dodaj kalafior i smaż kilka minut, aż zacznie się rumienić. Dodaj pomidory z puszki, suszone zioła i przeciśnięty przez praskę czosnek. W razie potrzeby dodaj trochę wody i gotuj przez ok. 30 minut. Duś kalafiora, aż sos zgęstnieje i większość płynu odparuje. Na koniec dopraw solą i czarnym pieprzem.
Kalafior po grecku wykładaj na talerze, posyp startym serem. Możesz udekorować świeżymi ziołami.