Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 131
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6669
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 33
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 131
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6669
Składniki
Masło na spód pokroić na kawałki, włożyć do rondla wraz z cukrem, kakao i cukrem waniliowym, wlać 5 łyżek wody i gotować 5 min. Ostudzić i wymieszać z żółtkami. Odlać pół szklanki masy, a resztę wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, a potem z ubitą na sztywno pianą z białek. Masło na masę serową utrzeć na puch z cukrem i nadal ucierając, dodawać stopniowo jajka i zmielony ser. Do średniej wielkości blaszki włożyć dość rzadkie ciasto, wyrównać i rozłożyć na nim masę serową. Piec 60 min. w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. w ciągu pieczenia ser powiniem zatopić się w cieście i utworzyć serowe ,,fale''''''''''''''''.