Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzą się równie dobrze na imprezie jak i na śniadanie - jajka na twardo podane w majonezowym sosie tatarskim.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 123
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 28
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 74
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 123
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 28
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 74
Składniki
Sos możemy przygotować nawet dzień przed planowaną imprezą. Ogórka kiszonego i pieczarki marynowane kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Możemy użyć surowej, ale ja wolę sparzoną - przelewamy ją wrzątkiem, a potem zimną wodą. Odcedzamy. Ogórki, pieczarki, cebulę i groszkiem mieszamy z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo. Po schłodzeniu kroimy na połówki. Układamy na talerzu i polewamy sosem.