Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka, podobnie jak śledzie, są zawsze mile widziane na Świątecznym stole. Można z nich wyczarować wiele pysznych dań. Dziś proponuję je podać w bardzo prostym sosie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Cebulę, ogórki konserwowe i jabłko pokroić w bardzo drobną kostkę, dodać majonez, śmietanę, delikatnie posolić, dodać szczyptę cukru, wszystko dokładnie wymieszać.
Na środek szerokiego półmiska wyłożyć sos, dookoła ułożyć połówki jajek, posypać papryką, pomiędzy nimi ułożyć szczypiorek, a na sosie ułożyć kilka małych grzybków.
Do sosu można również dodać drobno posiekane, marynowane grzybki. Ja użyłam je tylko do dekoracji ponieważ nie każdy z moich gości je lubi.