Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 147
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 188
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 147
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 188
Składniki
Cebulę obrać,pokroić w plasterki.
Do garnka wlać 5 szklanek wody,dodać sól,listki laurowe,ziarenka pieprzu,gorczycę i cebulę,zagotować,włożyć jajka i gotować 12 minut.
Jajka wyjąć z wywaru,zalać zimną wodą,natłuc skorupki,tak żeby popękały.
Wywar ostudzić.
Jajka przełożyć do dużego słoja,zalać wywarem,pozostawić w chłodnym miejscu na 2-3 dni.
Podawać z chrzanem.