Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie jadł jajek w majonezie? Czasem z groszkiem, innym razem z papryką, ogórkiem lub posypane samym pieprzem. Pod każdą postacią są pyszne, ale dziś u mnie jajka w majonezie z groszkiem konserwowym.
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 67
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 164
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je...
Odsłon: 63
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 51
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 96
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 67
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 164
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je...
Odsłon: 63
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 51
To lekka, świeża i pełna witamin sałatka Tabbouleh. Sałatka libańska jest peł...
Odsłon: 96
Składniki
Jajka zalewamy wodą, solimy gotujemy około 10 minut od momentu wrzenia. Po ugotowaniu jajka odcedzamy, zalewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki. Przestudzone jajka kroimy wzdłuż na pół. Groszek odcedzamy. Sałatę zieloną dokładnie płuczemy, suszymy i szatkujemy. Poszatkowaną sałatę układamy na talerzu. Na sałacie układamy połówki jajek. Na jajka układamy fantazyjnie majonez(ja włożyłam majonez do szprycy z końcówką gwiazdką). Na majonez nakładamy zielony groszek. Przed podaniem można schłodzić. Smacznego !!!