Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 99
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 28
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Sałatę i pomidory umyć,osuszyć, pokroić.Przygotować marynatę:musztardę wymieszać z 4 łyzkami octu.Przyprawić solą,pieprzem i cukrem.Dodać olej.Szypiorek opłukać, odsaczyć,posiekać.Boczek pokroić w kosteczkę,wysmażyć przełozyć ze szczypiorkie do marynaty.Całość wymieszac z sałatą i pomidorami.Zagotować w garnku łitr wody,wlać100ml octy.Jajka wbijać kolejno na łyżke wazową,ostrożnie przekładać na wrżątek.Odwroćić ( najlepiej 2 łyżkami tak,aby białko się nie rozlało ).Gotować 5 min na małym ogniu.Podawać z sałatką i ewentuałnie z grzankami.