Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywne jajka w złotej panierce. Jest to bardzo smaczny posiłek na tyle kaloryczny, że pasuje na śniadanie, obiad czy kolację. Najlepsze na ciepło. Dobrze komponuje się z sosem chrzanowym.
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 10
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 56
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 10
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 56
Składniki
12 jajek gotujemy na twardo i obieramy. Cebulę drobno kroimy. Mięso wkładamy do miski i dodajemy wszystkie składniki (oprócz jajek, mąki i bułki tartej) i dokładnie mieszamy.
Ugotowane jajka obtaczamy mielonym mięsem formując kule. Następnie obtaczamy kolejno w mące, jajku, bułce tartej. Do garnka wlewamy olej taką ilość, żeby zalać kule w całości i mocno rozgrzewamy. Teraz ostrożnie wkładamy wkładamy jajka i smażymy około 5 minut. Jeśli chcemy uzyskać równomierny złoty kolor to jajka muszą być w całości zanurzone w oleju. Wyciągamy jajka i układamy na papierowym ręczniku w celu odsączenia nadmiaru oleju. Smacznego :)