Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny farsz do jajek gotowanych na twardo. Przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom serowych smaków. Przepis jest tak prosty, że każdy sobie z nim poradzi. Jak faszerować jajka? Wystarczy ugotować jajka na twardo, przekroić je na pół, wyciągnąć ze środka żółtka i rozdrobnić je widelcem. Następnie do żółtek dodajemy ulubione składniki - w tym przypadku będzie to ser zółty i szczypiorek. Do tego obowiązkowo majonez i przyprawy. Gotowy farsz nakładamy łyżką lub przekładamy do szprycy z ozdobną końcówką i wyciskamy do ugotowanych białek jaj. Jajka faszerowane żółtym serem sprawdzą się zarówno na co dzień, jak i podczas świąt wielkanocnych.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 157
Składniki
Jajka ugotuj na twardo (przez około 10 minut we wrzącej wodzie). Ugotowane jajka odcedź, obierz ze skorupek, przekrój na pół. Ze środka wyciągnij żółtka i przełóż je do miski.
Żółtka jaj rozgnieć widelcem.
Ser żółty zetrzyj na tarce na drobnych oczkach, dodaj do rozgniecionych żółtek.
Na koniec do miski dodaj majonez i przyprawy. Składniki wymieszaj. Farsz przełóż do szprycy.
Białka jaj wypełnij farszem z żółtego sera.
Szczypiorek opłucz, osusz i drobno poszatkuj. Oprósz nim jajka faszerowane żółtym serem. Gotową przekąskę przełóż na półmisek lub talerz, gotowe!