Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na szwedzkim stole nie może ich zabraknąć, są proste i szybkie w wykonaniu tylko 20 minut ,a ślimaczki znajdą się na stole. Zapraszam na film na yt.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
Piekarnik nastaw na 210 stopni funkcja góra, dół.
Na ciasto nałóż najpierw moratadellę włoską lub szynkę gotowaną. Połóż pokrojony w plastry ser camembert a następnie wszystko to zwiń w rulon. Dobrze przyciśnij boki. Ciasto posmaruj rozbitym jajkiem i posyp ziarnami jeśli masz pod ręką, można zrobić bez ziaren słonecznika, też będą pyszne .Zamiast słonecznika użyj . sezamu lub czarnuszki, albo maku. Ja nic nie posypałam ,gdyż nie miałam nic pod ręką.
Pieczemy w temperaturze 210 stopni na środkowej półce przez 20 minut, po prostu muszą być rumiane. Pamiętaj ,każdy piekarnik inaczej piecze. Zapraszam na krótki film. Szczęśliwego Nowego Roku!