Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięsko w delikatnym cieście, wspaniała przekąska
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 516
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 298
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 147
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 516
Składniki
Wykonanie gulaszu: Mięso pokroić i podsmażyć na smalcu. Dodać pokrojoną cebulę i startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Przyprawić do smaku, zalać piwem, wrzucić pozostałe przyprawy. Dusić na wolnym ogniu do miękkości. Pod koniec dodać pokrojoną w drobna kostkę paprykę. Po ugotowaniu ostudzić. Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść ciasto i schłodzić. Następnie rozwałkować na stolnicy, pokroić na kwadraty. Na każdego z nich położyć porcję gulaszu. Skleić brzegi i posmarować rozmąconym żółtkiem i posypać papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 20 minut. SMACZNEGO