Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5321
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6550
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 169
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 83
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 55
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5321
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6550
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 169
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 83
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 55
Składniki
Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Na 2 łyżkach oleju smaż porcjami na silnym ogniu. Przełóż do garn+ka. W tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę koncentrat, oraz po łyżeczce obu mielonych papryk, zasmaż, podlej 400 ml wody, zagotuj i przelej do mięsa. Dodaj wino, listek laurowy, łyżeczkę kminku oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Duś na małym ogniu około 90 minut, od czasu do czasu mieszając. Na 15 min przed końcem duszenia dodaj drobno pokrojonąą paprykę. Całość ponownie przypraw.