Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe rozwałkować i pokroić na prostokąty na środek wykładam wcześniej przygotowany farsz z grzybów zamykam ciasto i przyciskam krawędzie widelcem.Smaróję białkiem i piekę w piekarniku 20 min.,rozgrzany do 190 C.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
Do miski wsypać mąkę ,w garneczku rozkruszyć drożdże z cukrem i mlekiem dobrze wymieszać i wlać do miski na mąkę ,dodać jajka ,cukier waniliowy i olej idobrze wyrobić ciasto i odstawić do wyrośnięcia na 1 godz.
Grzyby drobno pokroić podsmażyć na 1 łyżeczka oleju i przyprawić solą i pieprzem do wystygniętych grzybów dodać białko i wymieszać tak przygotowany farsz nakładać na ciasto (do grzybów można dodać cebulkę ).