Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Na grilla polecam smakowity karczek, zamarynowany w smakowitej marynacie , a następnie grillowany . Taki karczek jest miękki, kruchy po prostu pyszny i rozpływa się w ustach.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 167
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 571
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 65
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1526
Składniki
Karczek pokroić w plastry umyć, osuszyć , lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Składniki na marynatę dobrze wymieszać. Plastry karczku natrzeć marynatą z wszystkich stron. Następnie poukładać w misce, nakryć ścierką i włożyć do lodówki na kilka godzin. Wyjąc zamarynowane mięso, ułożyć na grillu i grillować z obu stron. Grillować do miękkości mięsa. Karczek podawać z grillowanymi ziemniaczkami, sałatką lub surówką albo po prostu z grillowanym pieczywem.