Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka lub przekąska na grilla - grillowana papryka, szynka o włoskiej proweniencji i odrobina sera oraz zieleniny - to zestawienie zaostrza apetyt na grillowe imprezki!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 69
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 260
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 69
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 75
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 260
Składniki
Z oliwy i przypraw oraz miodu przyrządzamy marynatę.
Paprykę myjemy, kroimy na niewielkie kawałki, pozbywając się gniazd nasiennych.
Marynujemy pół godziny (można dłużej).
Rozgrzewamy i przygotowujemy grill. Ewentualnie patelnię grillową smarujemy olejem (rozprowadzamy go pędzelkiem lub ręcznikiem papierowym) i rozgrzewamy na niewielkim ogniu.
Grillujemy paprykę z obu stron po kilkanaście minut - aż zmięknie.
Podajemy z serkiem, rukolą i szynką parmeńską.