Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna kiełbasa czosnkowa z grilla nadziana pysznym serem mozzarellą podana w towarzystwie grillowanych warzyw zasmakowała całej rodzince
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 48
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6539
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 48
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6539
Składniki
Czosnkową kiełbasę ponacinać po długości w odległości do 1,5 cm, ale nie do końca, następnie natrzeć lekko olejem i oprószyć przyprawą do grilla. Kiełbasę rozłożyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 10 minut. Po 10 minutach zdjąć kiełbasę z grilla lekko przestudzić, a następnie położyć na foli aluminiowej. W miejsca nacięte powkładać plasterki mozzarelli. Folie dokładnie zwinąć, kiełbaski ułożyć na tacce grillowej. Dookoła kiełbasy w wolne miejsca poukładać kawałki umytej, oczyszczonej z nasion papryki czerwonej, plastry obranej cebuli. Całość położyć na rozgrzanym grillu i grillować do rozpuszczenia mozzarelli i do miękkości grillowanych warzyw. Po rozwinięciu foli gotowe kiełbasy polać keczupem połączonym z musztardą.