Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was pyszne gołąbki z kapusty słodkiej proste w przygotowaniu które uwielbiam wykonywać a wy ? jeśli lubicie to danie zapraszam pod podanym linkiem na szczegółowy przepis jak je wykonuję
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 59
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 166
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15411
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 59
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 166
Rodzice mieli przy domu mały ogródek , w którym tata uprawiał pomidory, troch...
Odsłon: 15411
Składniki
Do miski dodać uprażony w osolonej wodzie i ostygnięty ryż oraz resztę składników i wymieszać rękoma do połączenia się w jedną całość
Jak farsz jest już przygotowany wtedy sparzyć liście kapusty i pozostawić je do przestygnięcia
Z ostygniętych liści kapusty wyciąć twardą część nałożyć farsz i dość ciasno zwijać, boki wcisnąć w środek aby nie uciekł farsz
Przygotowane gołąbki ułożyć ciasno w garnku z wyłożonymi na dnie liśćmi kapusty, wierzch również nakryć liśćmi, zalać zalewą i gotować od 1,5 - 2 godzin do miękkości wierzchnich liści kapusty
Gotowe gołąbki można podawać z ziemniakami lub dowolnym pieczywem