Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty pomysł na szybką przekąskę.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 135
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 360
Składniki
Marchewkę obieramy i gotujemy do miękkości.
Ciasto francuskie rozwijamy i szklanką wycinamy krążki.
Z parówek zdejmujemy osłonki i nacinamy co 1 cm. Zwijamy w obręcz.
Każdą obręcz układamy na krążkach z ciasta. Brzegi krążków zawijamy do wewnątrz, aby powstały "gniazdka".
Na środki krążków układamy starty żółty ser.
Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 st. C przez ok. 20 minut.
Marchewkę kroimy w plasterki i wycinamy z nich kształty.
Upieczone gniazdka wyjmujemy z piekarnika, posypujemy posiekanym szczypiorkiem i ozdabiamy marchewką.