Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, pochodząca z Hiszpanii zupka. Idealna na lekki posiłek latem Bomba witaminowa :)
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 36
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7198
Składniki
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki.
Ogórki, obrać, papryki umyć, oczyścić z nasion. Warzywa poskroić. Czosnek przecisnąć przez praskę. Dymkę ze szczypiorkiem posiekać.
Sok pomidorowy, wszystkie warzywa, zmiksować w blenderze, dolać oliwę, ocet,zmiksować. Całość doprawić solą, pieprzem, ew. tabasco. Schłodzić w lodówce około 2-3 godziny. Podawać z grzankami czosnkowymi i drobniutko pokrojonymi warzywami (papryka, ogórek, pomidor). Zupę możemy przetrzeć przez sito ,jeśli chcemy uzyskać idealny krem, ale osobiście wolę tą mniej gładką, chrupiącą konsystencję.Jesli wolimy żadszą konsystencję zupę można rozrzedzić sokiem pomidorowym bądź wodą.
SMACZNEGO!