Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla smakoszy podrobów świetna przekąska,serdecznie polecam:)
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 71
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 203
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 71
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 476
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 203
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 172
Składniki
Osobno ugotować rosół z nóżek kurczaka z dodatkiem warzyw,przypalonej cebuli,ziela angielskiego i liści laurowych. Żołądki oczyścić z tłuszczu,dać do garnka i 3x obgotować po 10min.zmieniając wodę. Następnie zalać świeżą wodą ,posolić i gotować aż żołądki będą miękkie. Odcedzić i pokroić na mniejsze części. Do rosołu dodać przeciśnięty czosnek,zagotować i całość przecedzić. Nóżki zostawić do osobnej galaretki. Wywar doprawić do smaku maggim,pieprzem,solą. ,dodać żelatynę wg.przepisu na opakowaniu. Przygotować miseczki,na spód dać po parę plasterków marchewki,pietruszki,troszkę natki.Dać pokrojone żołądki i zalać bulionem. Zostawić do zastygnięcia.
Smacznego życzę!