Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 133
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 133
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 36
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6526
Składniki
do garnka wlac półtora litra wody,włozyc umyte skrzydełka
dodać warzywa,liście laurowe ,ziele i kostki bulionowe,wszystko gotowac do miekkości
kiedy skrzydełka i warzywa będą miękkie,wyjąć z garnka,wywar przecedzić
do wywaru dodać żelatyne ,pomieszac -nie gotowac z zelatyną
mieso obrac z kości
na dno miseczek połozyc małe kawałki natki pietruszki na to plasterki jajek,wokół jajek rozlozyc groszek i kukurydzę ,a na to mięso kurczaka i posiekana drobno marchewkę
zalać wywarem ,ostudzic i wstawic do lodówki do zastygbięcia,następnego dnia galaretke wylożyc na talerz,mozna skropic sokiem z cytryny,mozna tez podac z majonezem lub sosem tatrskim,dla mnie najbardziej smakuje z chrzanem i sokiem z cytryny