Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
trochę przerobiona po mojemu frittata kalabryjska ;-) z aromatycznymi pieczarkami,dymką,parmezanem i zieloną pietruszką można serwować codziennie ;-) nie tylko na wigilię
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
z pieczarek usuwamy nóżki i obieramy kapelusze ze skórki pieczemy na sklarowanym maśle i odrobinie oleju aż się pięknie zarumienią i odparują całą zawartość wody-odstawiamy ścieramy na drobne wiórki parmezan,kroimy w miarę drobno cebulkę i czosnek roztrzepujemy jajka,dodając do nich parmezan,czosnek i cebulkę i przyprawiamy pieprzem oraz solimy na rozgrzaną patelnię z zarumienionymi kapeluszami pieczarek wlewamy roztrzepane jajka z całą zawartością dodatków i wszystko razem pieczemy na złoty kolor podajemy frittatę posypaną zieloną pietruszką albo szczypiorkiem z ulubionymi bułeczkami super smakuje frittata z patelni tak podana i najlepiej 1 patelnia ( w miarę mała ) dla 1 gościa ;-)
Smacznego ;-)