Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką przekąskę można zrobić dosłownie w kilka chwil.
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 189
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 38
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 196
Dzisiaj zastanawiałam się czym zaskoczyć gości, jakie ciasto wymyślić i wyszł...
Odsłon: 189
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 38
Przygotuj się na kulinarną podróż, której główną atrakcją są kotlety mielone,...
Odsłon: 196
Składniki
Ciasto francuskie dobrze schłodzić. Ładnie rozłożyć i podzielić na dwie równe części. Jedną cześć posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać parmezanem. Przykryć drugim kawałkiem ciasta. Docisnąć. Podzielić na 6 części/pasków i na każdym ułożyć plasterek boczku. Pozwijać w spirale. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować pozostałym jajkiem i posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-25 min. Jak ładnie się przyrumienią, to znaczy, że gotowe. Smacznego