Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarta z ciasta francuskiego z warzywami i mięsem jest bardzo smaczna, sycąca i łatwa do przygotowania.
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 140
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1208
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5478
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6570
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 140
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1208
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5478
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6570
Składniki
Mięso umyć, pokroić w kostkę, wymieszać z marynatą przygotowaną z 2 łyżek oliwy, mielonej papryki i przyprawy do gyrosa, odłożyć w chłodne miejsce na 1-2 godziny.
Następnie razem z marynatą wsypać na rozgrzaną patelnię, zrumienić.
Mieszankę warzyw blanszować w osolonej wodzie, osączyć.
Na łyżce oliwy podsmażyć posiekaną cebulę, czosnek i pokrojoną w pół krążki cukinię.
Ciasto francuskie wyjąć z papieru, wylepić dno i boki formy na tartę, nakłuć widelcem. Włożyć na 2-3 minuty do nagrzanego do 200 stopni piekarnika.
Podpieczone ciasto lekko przestudzić, posypać bułką tartą, włożyć blanszowane warzywa, mięso i cukinię z cebulą.
Jajka roztrzepać ze szczyptą soli, dodać śmietanę, mąkę i zmiksować, wymieszać z żółtym serem. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Zalać tartę, ułożyć pokrojone pomidorki, oliwki i kulki mozzarelli. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20-25 minut.