Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, domowe mięso na Wielkanocny stół i nie tylko
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 162
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Wszystkie składniki marynaty zagotować,ostudzić.
Udziec z indyka rozkroić aby powstał duży płat ,lekko utłuc tłuczkiem do mięsa. Składniki farszu połączyć ze sobą,doprawić solą i pieprzem. Mięso posmarować farszem i zwinąć.
Mięso obwiązać nicią,włożyć do rękawa do pieczenia,wlać do środka marynatę,zamknąć klipsem i wstawić do lodówki na 3 godziny.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 2 godzin w temp. 180 stopni. Na 15 minut przed końcem pieczenia rozciąć rękaw,wtedy mięso ładnie się przyrumieni.
Smacznego